Nikai 4 Life 
/

De stichting tegen Rhabdoïde Kinderkanker!  

 

Nieuws


7 December 2022
Stichting Nikai 4 Life overhandigt 30.000 euro aan Jarno Drost Research Group

Stichting Nikai 4 Life heeft vrijdag jl in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht een cheque van 30.000 euro overhandigd voor onderzoek naar rhabdoïde kinderkanker.
Vijf jaar geleden verloren de oprichters van Stichting Nikai 4 Life hun zoon Nikai aan de gevolgen van een rhabdoïde tumor.
Sindsdien blijven ze de strijd van Nikai naar het verkrijgen van een werkend medicijn voortzetten door geld in te zamelen voor onderzoek naar rhabdoïde tumoren.
Hoofdonderzoeker Jarno Drost van de Jarno Drost Research Group en zijn team brachten de oprichters van Stichting Nikai4Life op de hoogte van het lopende onderzoek en lieten daarbij nog eens duidelijk weten dat dit onderzoek absoluut niet mogelijk was geweest zonder de inzet en bijdrage van Stichting Nikai 4 Life.

https://kampenonline.nl/stichting-nikai-4-life-overhandigt-30-000-euro-aan-jarno-drost-research-group/


31 Oktober

Stichting Nikai 4 Life overhandigt Stelvio-cheque van € 18.451,05

KAMPEN / IJSSELMUIDEN - Afgelopen week heeft Stichting Nikai 4 Life in het Prinses Maxima Centrum te Utrecht een cheque van € 18.451,05 overhandigd aan hoofdonderzoeker Jarno Drost van de Drost Research Group.
Het bedrag is bij elkaar gebracht door Team Nikai 4 Life. Met een groep van bijna 20 mensen heeft Team Nikai 4 Life afgelopen september de 21.1 km lange Passo dello Stelvio beklommen (hardlopen, wandelen, fiets) en daarmee dit sponsorbedrag ingezameld.
Jarno Drost nam de cheque met grote waardering in ontvangst. “Team Nikai 4 Life, bedankt voor jullie sponsoring en heel veel respect voor het bedwingen van die alpenreus. Een prestatie van de buitencategorie!”
https://www.brugnieuws.nl/nieuws/algemeen/267623/stichting-nikai-4-life-overhandigt-stelvio-cheque-van-euro-18-4


21 Oktober
Wezenberg Groep overhandigd 2 cheques van € 17.500 aan Ronald McDonald huis en Stichting Nikai 4 Life

Transportbedrijf Wezenberg heeft vrijdag 14 oktober jl zowel aan Ronald McDonald huis (Zwolle) als aan Stichting Nikai 4 Life (IJsselmuiden) een cheque overhandigd van € 17.500. Het totaalbedrag van maar liefst € 35.000 euro had Wezenberg Groep ontvangen ter ere van hun 77-jarig jubileum wat zaterdag 3 september met alle (zakelijke) relaties werd gevierd. Die zakelijke partners werd gevraagd om ter ere van het jubileum een donatie te doen ten behoeve van deze 2 goede doelen.
Niet alleen Wezenberg zelf, maar ook de goede doelen waren bijzonder aangenaam verrast door de hoogte van al deze donaties. Zowel Esther Korpershoek-Bouwmeester van het Ronald McDonald huis Zwolle als Arjan Kroes van Stichting Nikai 4 Life konden hun dankbaarheid amper onder woorden brengen. Met deze bijdrage kunnen er weer belangrijke stappen worden gemaakt. Zo krijgt het onderzoek van Stichting Nikai 4 Life naar rhabdoide tumoren weer een extra impuls om een medicijn te vinden tegen deze uiterst agressieve tumor. En worden er extra slaapkamers gebouwd in het Ronald McDonald huis voor ouders van ernstig zieke kinderen, zodat ze dicht bij hun kinderen kunnen zijn tijdens de behandeling in het ziekenhuis. Beide goede doelen willen hiermee dan ook de Wezenberg Groep en al haar zakelijke relaties bedanken voor de aandacht en de gulle bijdrage die ze hebben ontvangen.

https://www.brugnieuws.nl/nieuws/algemeen/267062/wezenberg-groep-overhandigd-2-cheques-van-euro-17-500-aan-ronald-mcdonald-huis-en-stichting-nikai-4-life


7 September
Team Nikai 4 Life zamelt € 36.195 in met beklimming van de Stelvio

Team Nikai 4 Life heeft afgelopen zaterdag 3 september zichzelf overwonnen en daarmee   € 36.195 euro ingezameld voor onderzoek naar (kinder) kanker.

Passo del Stelvio, 21.1 kilometer en finish op 2.758m, was het decor van deze ultieme beklimming. Teamleden hebben zich afgelopen maanden voorbereid en laten sponsoren voor deze uitdagende challenge en daarmee maar liefst 36.195 euro ingezameld voor vernieuwend en vooruitstrevend wetenschappelijk onderzoek naar (kinder)kanker. 

Lees meer

https://kampenonline.nl/team-nikai-4-life-zamelt-e-36-195-in-met-beklimming-van-de-stelvio/


17 Mei

Chocolade actie voor Nikai 4 Life (Stelvio)

Johan Riesebosch de Chocolatier van Team Nikai 4 Life maakt ook dit jaar weer overheerlijke chocolade voor zijn grote uitdaging …. hardlopend de Stelvio beklimmen met de finish op 2.758 meter. Op 03 september klinkt ’s morgensvroeg in Bormio (Italie) het startschot van dit bijzondere event “Stelvio for life’.
“Ik ga dan voor de 2e keer daar een halve marathon (21,1 KM) lopen met 1.533 hoogtemeters. Vorig jaar ben ik voor de eerste keer meegegaan en die ervaring smaakte naar meer”. En eigenlijk kreeg ik diezelfde reactie ook van mijn chocolade afnemers: “Johan…die chocola van jouw smaakt naar meer.”
Dus vandaar dat de Chocolatier van Team Nikai 4 Life ze ook dit jaar weer kan aanbieden. Meer https://kampenonline.nl/chocolade-actie-voor-nikai-4-life-stelvio-2/


09 Mei

Stichting Nikai 4 Life overhandigt cheque van € 17.012

KAMPEN - Ter nagedachtenis aan de geboortedag van Nikai, 17 jaar geleden, heeft Stichting Nikai 4 Life dinsdag 3 mei een cheque overhandigd aan hoofdonderzoeker Jarno Drost van de Drost Research Group. De donatie van € 17.012 werd met grote waardering door Jarno Drost in ontvangst genomen. Afgelopen dinsdag zou Nikai 17 jaar zijn geworden, maar hij mocht slecht 12 jaar worden, vandaar € 17.012.
Daarnaast werden er Nikai 4 life focusvogels uitgedeeld voor ieder kind dat onder behandeling is in het Prinses Maxima Centrum. De focusvogel vormt een mooie afleiding, omdat kinderen tijdens sommige vervelende handelingen (prikken, infuus inbrengen, etcetera) meer op de vogel letten dan op de medische handeling. Nikai gaf deze vogels altijd aan kinderen die moesten huilen of die angstig waren. Stichting Nikai 4 Life zet dat initiatief voort. Madelien Hoes van het Prinses Maxima Centrum nam de Nikai 4 Life vogels in ontvangst namens alle kinderen en medewerkers van de pedagogische zorg.
https://www.brugnieuws.nl/nieuws/algemeen/257707/stichting-nikai-4-life-overhandigt-cheque-van-17-01230 april
Strijd tegen ziekte van Nikai blijft doorgaan

Ruim aandacht voor Stichting Nikai 4 Life AD & Stentor 1/1 pagina

https://www.ad.nl/kampen/dood-van-nikai-12-werd-start-van-strijd-tegen-zeldzame-kanker-het-gemis-is-er-altijd~a78292a3/

Nikai Kroes is elf jaar als bij hem kanker wordt ontdekt. Kort na zijn dood in 2017 beginnen zijn ouders een stichting die honderdduizenden euro’s heeft ingezameld voor onderzoek naar die ene, specifieke vorm van kanker die hun kind trof. Het relatief kleine bedrag vanuit IJsselmuiden blijkt een vliegwiel in de wereld van kankeronderzoek waarin miljoenen euro’s rondgaan. ,,We hopen dat andere kinderen over tien, vijftien jaar wel een kans hebben, al is het maar een toename van paar procent.’’


23 april 
1/8 Triathlon van IJsselmuiden – The movie

https://www.youtube.com/watch?v=qpjlMPU8Ozg


The day after ..een moment om nog even terug te kijken op dit evenement. 

Van op de grond tot onder water, van start tot finish.
Super! Trots om goede doel te mogen zijn

https://www.youtube.com/watch?v=qpjlMPU8Ozg
9 Februari
Stichting Nikai 4 Life wederom goede doel LBL Ardenner Classic

Fiets de LBL Ardennen Classic voor Nikai 4 Life! 
Zaterdag 13 augustus 2022 vindt de 37e editie plaats van de uitdagende LBL Ardennen Classic. Net zoals in 2019 heeft organisator Le Champion Stichting Nikai 4 Life uitverkozen tot het goede doel van deze heuvelklassieker en heeft daarnaast 10 startbewijzen beschikbaar gesteld voor de snelle beslissers die zich tijdens die wielerevent voor 100% wil inzetten voor Stichting Nikai 4 Life. 
Dus kies je favoriete afstand 78, 129, 173 of 237 kilometer en fiets zo voor onderzoek naar de rhabdoide kinderkanker. 
Meer info op https://www.nikai4life.nl/Kom-in-actie/LBL-Ardennen-Classic/


18 januari
Stichting Nikai 4 Life gaat wederom Stelvio beklimmen

KAMPEN - Ook dit jaar gaat een team van Stichting Nikai 4 Life de Stelvio beklimmen om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar rhabdoide kinderkanker. Dit gaat op zaterdag 3 september gebeuren. Mensen die willen meedoen, kunnen zich opgeven.
Team Nikai 4 Life reist woensdag 31 augustus af richting Bormio, waar zaterdag 3 september de beklimming van de Passo del Stelvio zal plaatsvinden. Deelnemers gaan wandelen, hardlopen of met de racefiets deze uitdaging aan.
Een tocht waarbij 1.533 hoogtemeters overwonnen moet worden om op bijna 2.800 meter te finishen op de top van de Stelvio. Vorig jaar was de opbrengst ruim 20.000 euro.
Speciaal voor deze sportieve missie wordt een speciaal shirt gemaakt, waarbij elke kilometer van deze alpenreus van 21,1 kilometer gesponsord kan worden. Inmiddels hebben de eerste bedrijven zich al aangemeld.  https://www.brugnieuws.nl/nieuws/sport/250180/stichting-nikai-4-life-gaat-wederom-stelvio-beklimmen


07 December 2021

Nikai 4 Life overhandigt 40.000 euro aan Jarno Drost Research Group


 https://www.brugnieuws.nl/nieuws/sport/248148/stichting-nikai-4-life-overhandigt-40-000-euro-aan-jarno-drost-

UTRECHT - Stichting Nikai4Life heeft vrijdag in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht een cheque van 40.000 euro overhandigd voor onderzoek naar het remmen van rhabdoïde tumoren.

Vier jaar geleden verloren de oprichters van Stichting Nikai 4 Life hun zoon Nikai aan de gevolgen van een rhabdoïde tumor. Sindsdien blijven ze de strijd van Nikai naar het verkrijgen van een werkend medicijn voortzetten door geld in te zamelen voor onderzoek naar rhabdoïde tumoren.

Hoofdonderzoeker Jarno Drost van de Jarno Drost Research Group bracht de oprichters van Stichting Nikai4Life op de hoogte van het lopende Crispr onderzoek en liet nog eens duidelijk weten dat dit onderzoek absoluut niet mogelijk was geweest zonder de inzet en bijdrage van Stichting Nikai 4 Life.


16 november

Veel aandacht voor Stelvio Donatie


https://kampenonline.nl/stichting-nikai-4-life-overhandigd-stelvio-donatie-van-e-20-60212-voor-onderzoek-naar-rhabdoide-kinderkanker/

https://www.brugnieuws.nl/nieuws/sport/246871/bedwingen-stelvio-goed-voor-ruim-20-000-euro09 november 

Belang van onderzoek en samenwerking Nikai 4 Life breed uitgemeten in Nieuwsbrief Prinses Maxima Foundation  

Rhabdoïde tumoren zijn zeldzame, maar zeer agressieve kindertumoren en komen onder andere voor in de hersenen en nieren van meestal jonge kinderen. In tegenstelling tot veel andere soorten kinderkanker hebben kinderen met een rhabdoïde tumor helaas nog steeds een erg slechte prognose. Daarbij zorgt de zware therapie voor ernstige korte en lange termijneffecten bij kinderen die overleven.

Het team van onderzoeker Jarno Drost in het Prinses Máxima Centrum focust zich vol overgave op onderzoek naar rhabdoïde tumoren. Hierbij krijgt het onderzoeksteam financiële ondersteuning van stichting Nikai 4 life.  Stap voor stap realiseert het team mooie inzichten over nieuwe medicijnen voor behandeling.  

Dit onderzoek hadden we niet kunnen doen zonder de financiële ondersteuning van Stichting Nikai 4 Life, waar we hen dan ook heel dankbaar voor zijn.


30 augustus

Team Nikai 4 Life zamelt 41.039 euro in met beklimming van de Stelvio

Team Nikai 4 Life heeft afgelopen zaterdag een wereldprestatie geleverd door met zijn allen de Passo del Stelvio, van 21.1 kilometer en finish op 2.758m, te beklimmen. Teamleden hebben zich afgelopen maanden voorbereid en laten sponsoren voor deze uitdagende challenge en daarmee maar liefst 41.039 euro ingezameld voor vernieuwend en vooruitstrevend wetenschappelijk onderzoek naar (kinder)kanker. (50% Stichting Nikai 4 Life/50% Barcode for life)

https://kampenonline.nl/team-nikai-4-life-zamelt-41-039-euro-in-met-beklimming-van-de-stelvio/22 juni

Team Power 4 Nikai 4 Life houdt sponsorloop voor uitdaging op de Stelvio

KAMPEN - Wandelen, powerwalken, hardlopen door het prachtige Reevediep en hiermee het goede doel ondersteunen. Dat kan op zaterdag 26 juni tijdens de sponsorloop in dit fraaie natuurgebied. De sponsorloop is een initiatief van Team Power 4 Nikai 4 Life. De vier leden van dit team gaan op 28 augustus de Italiaanse berg de Passa dello Stelvio beklimmen en willen met de sponsorloop geld binnen halen voor Stelvio for Life.

Team Power 4 Nikai 4 Life bestaat uit Annet van Unen, Lydia Wezenberg, Ingrid van der Haar en Alice Riezebos. Zij zijn lid van Powerclub Kampen/ De Maten-Stationskwartier, dat is opgezet door Marrie Kroes.

Emotioneel verhaal
Het viertal werd emotioneel gegrepen door het verhaal van Kroes. Eind 2017 overleed haar zoon Nikai op 12-jarige leeftijd aan een zeldzame vorm van kinderkanker. Een half jaar later richtte ze samen met haar man Arjan Stichting Nikai 4 Life op met als doel om geld in te zamelen om meer onderzoek naar rhabdoïde kinderkanker mogelijk te maken. “We zijn echt gegrepen door dit verhaal”, aldus Van Unen.

Meer https://www.brugnieuws.nl/nieuws/sport/235841/team-power-4-nikai-4-life-houdt-sponsorloop-voor-uitdaging-op-d4 mei

Stichting Nikai 4 Life overhandigt cheque twv € 16.012, - in de strijd tegen rhabdoïde kinderkanker 

Ter nagedachtenis aan de geboorte dag van Nikai, 16 jaar geleden, heeft Jessin afgelopen maandag 03 mei namens Stichting Nikai 4 Life een cheque overhandigd aan hoofdonderzoeker Jarno Drost van de Drost Research Group. Dit om de strijd tegen rhabdoïde kinderkanker voort te zetten. Tijdens het bezoek aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie  nam Jarno ruim de tijd om ons op de hoogte te brengen mbt de voortgang van het onderzoek. De donatie van € 16.012 werd met grote waardering door Jarno in ontvangst genomen. Afgelopen maandag zou Nikai 16 jaar zijn geworden, maar hij mocht slecht 12 jaar worden, vandaar € 16.012!.


7 december 2020

Stichting Nikai 4 Life overhandigt cheque aan Jarno Drost Research Group

IJSSELMUIDEN - De in IJsselmuiden gevestigde Stichting Nikai 4 Life heeft vrijdag 4 december in het Prinses Maxima Centrum te Utrecht een cheque van 25.000 euro overhandigd aan hoofdonderzoeker dr. Jarno Drost voor onderzoek naar rhabdoïde tumoren. 

Drie jaar geleden verloren de oprichters van Stichting Nikai 4 Life hun zoon Nikai aan de gevolgen van een rhabdoïde tumor. Sindsdien zamelen zij geld in voor onderzoek naar rhabdoïde tumoren. 

Hoofdonderzoeker Jarno Drost is erg onder de indruk. “Ik weet dat goede doelen het in deze corona tijd ook heel lastig hebben, maar Stichting Nikai 4 life heeft met deze bijdrage al 50 procent van het vernieuwende Crispr onderzoek (250.000 euro) gefinancierd. Dat is geweldig! We doen er alles aan om hiermee weer een stap dichter bij een behandeling te komen. We willen dan ook iedereen die Stichting Nikai 4 Life een warm hart toedraagt heel erg bedanken!”, aldus Drost.


24 september

Opbrengst Nikai 4 Life Summer Challenge € 2.441,50

Tal van sportieve events zijn afgelopen maanden afgelast, maar Stichting Nikai 4 Life heeft afgelopen zomer iedereen toch de kans gegeven om zich op een sportieve manier in te zetten in de strijd tegen rhabdoïde kinderkanker met de Summer Challenge. Voor de Nikai 4 Life Summer Challenge is een speciale medaille ontworpen die naast het silhouet van Nikai ook een gehele eigen zomerse sfeer uitstraalt. Deelnemers konden voor € 15,- meedoen aan deze challenge en reageerden erg enthousiast na ontvangst van hun welverdiende medaille.  Het totale bedrag van € 2.441,50 gaat naar onderzoek, omdat een enthousiaste sponsor zich heeft aangemeld om de kosten (medailles, etc) te dragen van het evenement. Echt Top! 


7 september 

Kamper stichting brengt 35.000 euro naar Prinses Maxima Centrum voor onderzoek naar kinderkanker

De oprichters van de Stichting Nikai 4 Life uit Kampen brachten deze week vanwege het tweejarig bestaan van de stichting een cheque van 35.000 euro naar het Prinses Maxima Centrum. Jarno Drost, hoofdonderzoeker van de Drost Research Group van het kinderziekenhuis in Utrecht nam de cheque aan van Arjan en Marrie Kroes. 
Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar rhabdoïde kinderkanker. De oprichters van de Kamper stichting verloren in 2017 hun 12-jarige zoon Nikai aan de gevolgen van een rhabdoïde tumor. Sindsdien zetten ze zich in om geld in te zamelen voor onderzoek naar kinderkanker. In twee jaar tijd is er door de stichting al meer dan 200.000 euro bijeen gebracht voor onderzoek. 

‘Met dat geld is er een volledig onderzoek, dat 100.000 euro kost, gefinancierd. De bevindingen van dit onderzoek zijn meegenomen in het vervolgonderzoek. Dit meerjarig Crispr onderzoek is in het voorjaar van dit jaar opgestart en daarvoor is nu al 100.000 euro ingezameld en overgemaakt’, schrijft Arjan Kroes.


7 augustus 

Le Champion verrast Stichting Nikai 4 Life met forse donatie 

De LBL Ardennen Classic die morgen (8 aug) verreden zou worden is afgelast. Desondanks kwam de organisatie Le Champion onlangs met een verrassende donatie van meer dan 300 euro voor het onderzoek naar een medicijn tegen rhabdoïde kinderkanker.

De organisatie heeft alle donatie bedragen die tot het moment van inschrijven zijn binnengekomen geschonken aan het goede doel van dit prachtige evenement = Stichting Nikai 4 Life. Geweldig toch?!

Le Champion en alle deelnemers/donateurs van de LBL Ardennen classic heel erg bedankt! 


15 juli

Nikai 4 Life Summer Challenge met unieke medaille

IJSSELMUIDEN - Voor de Nikai 4 Life Summer Challenge hebben zich inmiddels ruim 100 deelnemers aangemeld. Elke tak van sport kan meedoen: fietsen, hardlopen, zwemmen, wandelen, kanoën, skeeleren, etcetera.

Het inschrijfgeld is 15 euro en de opbrengst gaat volledig naar het onderzoek naar rhabdoïde kinderkanker. Inschrijven kan tot 31 augustus via https://inschrijven.nl/form/2020070151118-nl. Deelnemers hebben tot 21 september 2020 de tijd om hun Challenge te volbrengen.

https://brugnieuws.nl/algemeen/nikai-4-life-summer-challenge


24 juni

Triathlon IJsselmuiden verrast Stichting Nikai 4 Life met forse donatie

De organisatie van de Triathlon IJsselmuiden (Goedzorg fysiotherapie en Sportcentrum Sonnenberch) heeft Stichting Nikai 4 Life verrast met een cheque van maar liefst €1.750. Door de Corona maatregelen werd de Triathlon die april jl gehouden zou worden, afgelast. De organisatie heeft vervolgens alle sponsoren en deelnemers aangeboden het betaalde bedrag te retourneren en hierbij gevraagd of mensen nog een deel van het bedrag wilden doneren ten behoeve van de reeds gemaakte kosten en voor de goede doelen. Hier is vervolgens massaal op gereageerd, zodat de organisatie in staat was om Nikai 4 Life op 24 juni een geweldige cheque te overhandigen. Verrast en dankbaar nam Nikai 4 Life deze cheque dan ook in ontvangst. Een geweldige meevaller in deze tijd waarin alle evenementen, waar sponsorgelden worden ingezameld, zijn afgelast. We willen hierbij dan ook de organisatie, alle sponsoren en deelnemers heel erg bedanken.

https://kampen.online/triathlon-ijsselmuiden-verrast-stichting-nikai-4-life-met-forse-donatie/
7 juni 

Team Super Sander zet zich ook in tegen rhabdoïde  kinderkanker

*Sander, een jongen die net zoals Nikai een rhabdoïde tumor had. Helaas is Sander op 11-jarige leeftijd overleden. Na het overlijden van Sander zetten de ouders zich samen met een aantal teamleden in als Team SuperSander. Team SuperSander gaat zich komend seizoen sterk maken voor Nikai 4 Life.

Het spandoek is al gereed voor de komende activiteiten.


9 mei

Stichting Nikai 4 Life overhandigt cheque van 15.012 euro aan Jarno Drost Research Group

Redactie: Fred Sollie                                        Datum: zaterdag 9 mei 2020 12:09

IJSSELMUIDEN – Op de geboortedag van Nikai, 3 mei, heeft Stichting Nikai4Life op digitale wijze een cheque van 15.012 overhandigd aan hoofdonderzoeker Jarno Drost. Dit om de strijd voor een behandeling van rhabdoïde tumoren voort te zetten.

Eind 2017 verloren de oprichters van Stichting Nikai4Life hun 12 jarige zoon Nikai aan de gevolgen van een rhabdoïde tumor. Sindsdien dragen zij bij aan het verbeteren van de mogelijkheden door geld in te zamelen voor onderzoek naar rhabdoïde tumoren. “Vanwege de Corona crisis waren we deze keer niet in de gelegenheid om het Prinses Maxima Centrum te bezoeken en moesten we dit dan ook digitaal en corona-proof doen. Afgelopen zondag zou Nikai 15 jaar zijn geworden.

https://brugnieuws.nl/algemeen/stichting-nikai-4-life-overhandigt-cheque-van-15-012-euro-aan-jarno-drost-research-group


2 april 

Jan Brinkman … de wereld aan fietsen! sponsort Nikai 4 Life naar de top van de Stelvio

Jan Brinkman … de wereld aan fietsen! uit Dronten heeft zijn hart laten spreken door de grondleggers van Stichting Nikai 4 life, de Stichting tegen rhabdoïde kinderkanker, te sponsoren voor hun ultieme uitdaging om in de zomer de Passo dello Stelvio de te beklimmen.

“Ik volg Stichting Nikai 4 Life al een tijdje en toen ik met ze in gesprek kwam en hoorde dat ze met zijn 3-en die verschrikkelijk Italiaanse Alpenreus, met zijn 40 haarspeldbochten, wilden beklimmen vond ik het een uniek moment om mijn steentje bij te dragen. Deze ziekte moet namelijk zo snel mogelijk de wereld uit, en het is mooi om te zien met hoeveel kracht en energie Arjan, Marie en Jessin voor Nikai bezig zijn.” aldus Jan.

Arjan van Nikai 4 Life vult aan: “Het is fantastisch om te zien dat Jan in no time reageerde met een geweldige sponsoring door de korting op de fietsen in te zetten als sponsorgeld voor dit event. Daarbij werden de fietsen middels een speciale fietsmeting prima afgesteld op onze lichaamsopbouw en fietshouding, echt geweldig “.

De Stelvio staat voor zaterdag 29 augustus op het programma en start vanuit Bormio. Meer informatie over de Stelvio uitdaging is te vinden op….https://nikai4life.nl/Kom-in-actie/Stelvio-for-Life/ Ook interessant voor degene die ook de Stelvio voor Nikai 4 Life willen beklimmen hetzij per fiets, wandelend of hardlopen.

Ten tijde van de foto/sponsoractie waren er nog geen corona maatregelen


15 maart 

Geweldig nieuws voor Nikai 4 Life

Het bestuur van het Aanmoedigingsfonds van de Koninklijke Facultatieve steunt Nikai 4 Life ook in 2020. Stichting Nikai 4 Life mocht afgelopen week een donatie voor het Crispr onderzoek ontvangen van maar liefst 25.000 euro. Geweldig en enorm bedankt!
25 februari 

Brainstorm ontwerpt Nikai 4 Life folder


Grafisch bureau Brainstorm heeft de nieuwe folder van Stichting Nikai 4 Life ontworpen en aangeboden. De folder van de eerste jaargang (met aandacht voor het eerste onderzoek) was bijna op en dus werd het tijd voor een nieuwe folder met daarin aandacht voor het vervolgonderzoek naar rhabdoïde kinderkanker wat gefinancierd wordt door Nikai 4 life. Eigenaar Jos van Brainstorm zegt: “Vanaf de start van de stichting houden we de ontwikkelingen van Nikai 4 Life in de gaten. Toen we hun website en vorige folders zagen konden we direct zien dat ze dit zorgvuldig en met passie en toewijding hadden gedaan. Maar omdat ze als stichting meer moeten doen dan bezighouden met grafische ontwerpen vonden we het prettig dat we een rol konden spelen in de ontwikkeling van de nieuwe folder van Nikai 4 Life”.  “We vinden het geweldig dat lokale ondernemers ons op deze manier willen ondersteunen en we dus 100% van de donaties naar onderzoek kunnen laten gaan”, aldus Arjan Kroes van Stichting Nikai 4 Life.  En het resultaat mag er dan ook zijn. Informatief, helder en overzichtelijk. Geweldig!


 


21 januari 

WE Fashion sample verkoop voor Nikai 4 Life 

11 januari  (Veel aandacht media aandacht voor Indrukwekkend Oliebollen actie. Zeker ook in Heiloo en omgeving)

Nikai 4 Life Oliebollen spektakel overtreft verwachtingen


 


HEILOO - Op oudjaarsdag stonden de Thea, Werner, Karina, Mark en Gemma vroeg op voor hun liefdevolle en eerste actie van het jaar. Het doel was zoveel mogelijk geld ophalen voor Stichting Nikai 4 life, een organisatie die zich inzet om kinderkanker de wereld uit te helpen.

Door middel van een loterij en een vrijwillige bijdrage in ruil voor oliebollen hebben ze een enorme donatie aan de stichting kunnen doen. Een van de eerste klanten was burgemeester Hans Romeyn en vele volgde. 

Thea Smakman, een van de initiatiefnemers is enorm trots op haar Project XL op=op team: "Wat hebben hij een prachtig evenement in elkaar gedraaid. Heel heel dankbaar voor de samenwerking. Dit prachtige bedrag is mede mogelijk gemaakt door alle sponsoren, alle extra hulp die we hebben gekregen van lieve familie, buren, vrienden en kennissen. Iedereen wilde zijn steentje bijdragen. Natuurlijk wil ik ook alle mensen bedanken die bij ons in de achtertuin oliebollen hebben gehaald. Hoe bijzonder is het als je ziet dat zoveel bekende en onbekende met elkaar in gesprek raken, blij zijn en plezier hebben en dat allemaal in onze achtertuin. Die verbinding die je ziet ontstaan, is voor mij misschien nog wel het allermooiste." 

Daarnaast bedankt Thea iedereen die een lootje heeft gekocht. Inmiddels hebben alle prijswinnaars persoonlijk bericht gehad. Vanavond van 19:30 tot 20:30 uur is de laatste geplande mogelijkheid om je cadeau op te halen aan de Krommert 42 in Heiloo.

Meer dan 6000 oliebollen werden geruild voor een bijdrage. Mocht u denken, geen oliebol voor mij, maar ik wil wel doneren, neem gerust contact op met de stichting. Thea wil nog wel wat meegeven: "Heel Heiloo en omgeving weet nu dat er Rhabdoïde kinderkanker bestaat en wat het inhoud. En hoe ontzettend goed het is als er veel veel, heel veel geld beschikbaar komt voor onderzoek naar dit type kinderkanker. Ook kennen wij de stichting Nikai 4 Life! Dus mocht je net als ons van organiseren houden of je zoekt nog een mooi doel om aan een evenement te koppelen, neem dan alsjeblief contact op met Stichting Nikai 4 Life. Zij verdienen onze aandacht!"

 https://www.uitkijkpost.nl/nieuws/algemeen/35279/heiloors-halen-7112-op-voor-nikai-4-life


Vuurpijlen, melkbus schieten, vreugdevuren …nee het echte vuurwerk kwam de laatste dag van 2019 uit Heiloo waar het ongekend groot oliebollen spektakel werd georganiseerd voor Nikai 4 Life met daar bovenop een speciale Nikai 4 Life eindejaar loterij. Totale opbrengst maar liefst € 7.133,-.


Oudejaarsdag half 4 waren de initiatiefnemers Thea, Werner en Marc al uit de veren om alle voorbereidingen te treffen voor deze speciale dag.  Mooi was dan ook dat Burgemeester van Heiloo zich als eerste klant meldde voor de oliebollen. De hele dag was het een komen en gaan van mensen die ook nog lootjes kochten. De organisatie daarvoor was al een paar maand eerder begonnen en de gehele middenstand uit Heiloo en omgeving had zich van zijn beste kant laten zien en massaal prijzen aangeboden. In totaal maar liefst 300 meldt Thea. Van high tea, drie gangen diner tot een rond vlucht boven Noord-Holland en een gesigneerde shirt AZ Alkmaar met de namen van de selectiespelers.

Stichting Nikai 4 Life uit de gemeente Kampen is erg onder de indruk van de passie en enthousiasme dat deze mensen hebben laten zien met dit initiatief. Echt indrukwekkend! De opbrengst gaat voor 100% naar onderzoek naar rhabdoïde kinderkanker.

https://brugnieuws.nl/algemeen/succesvolle-actie-voor-nikai-4-life


11 januari

Fraaie opbrengst collecte “All you need is love” Kerstnachtdienst 

De gezamenlijke kerstnachtdienst van De Rank en De Hoeksteen op 24 december jl met het thema ‘All you need is’ heeft maar liefst een bedrag van 1.053 euro opgebracht. Uiteraard gaat 100% naar onderzoek!

9 januari

Buitengewone kerstactie Logistiek Service Center wehkamp.nl


Medewerkers van Logistiek Service Center Wehkamp in Zwolle hebben met een buitengewone kerstactie maar liefst € 804,10 ingezameld voor Nikai 4 Life. Dit prachtige bedrag werd bijeengebracht door diverse acties zoals "lege flessen inzameling, rad van fortuin, "kniepertjes bakken", "verkoop armbandjes" etc. etc.
28 december

Team Kanosprint Nederland combineert Topsport met het goede doel.

 23 december

Nikai 4 Life gaat uitdaging aan op de Italiaanse alpenreus Passa dello Stelvio

https://brugnieuws.nl/sport/nikai-4-life-gaat-uitdaging-aan-op-de-italiaanse-alpenreus-passa-dello-stelvio


 


13 december

Indrukwekkende donatie MTB tocht Garderen

Afgelopen vrijdag werd de cheque overhandigd van de sponsor MTB tocht van november voor Nikai 4 Life. Het event werd gesponsord door Jacob Bonenberg fietspecialist Nunspeet en de organisatie van deze jaarlijkse MTB tocht was in handen van de Gereformeerde kerk Garderen. Tijdens deze indrukwekkende MTB tocht door de Veluwse bossen nabij Garderen en Elspeet werd ook stilgestaan bij het Bas Mulder bankje. Een bankje dat door zijn vrienden is neergezet midden op de heide ter nagedachtenis aan Bas Mulder. Ook een talentvolle jeugdige sporter die getroffen werd door kanker……Indrukwekkend! Naast de sponsoring van fietsspecialist Bonenberg werd het bedrag ingezameld door middel van het grootste deel van het inschrijfgeld te doneren aan Nikai 4 Life. Totale donatie was maar liefst € 588,80 euro. Geweldig! 


4 december 2019

Stichting Nikai 4 Life overhandigt € 50.000 euro aan Jarno Drost Research Group 

Stichting Nikai4Life overhandigde woensdag 4 dec jl een cheque van €50.000 voor onderzoek naar rhabdoïde tumoren remmen. Twee jaar geleden verloren de oprichters van Stichting Nikai4Life hun zoon Nikai aan de gevolgen van een rhabdoïde tumor. Sindsdien dragen zij bij aan het verbeteren van de mogelijkheden door geld in te zamelen voor onderzoek naar rhabdoïde tumoren. Jessin, de broer van Nikai, overhandigde de mooie som aan Jarno Drost, die samen met zijn onderzoeksgroep de zogenaamde CRISPR-technologie inzet om de gevoeligheid van tumorcellen te analyseren en mogelijk te manipuleren. 'De kracht van deze familie is indrukwekkend en hun bijdrage aan het onderzoek is zeer waardevol', zegt Jarno. 

4 december

Nikai 4 Life focusvogels voor kinderen in het Prinses Maxima Centrum  

Stichting Nikai 4 Life overhandigd focusvogels aan pedagogisch medewerkers van het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Deze vogels helpen kinderen af te leiden tijdens het ondergaan van vervelende medische procedures.
“Deze vogels balanceren en geven afleiding tijdens bijvoorbeeld het aanprikken”, vertelt Tom Joosten. Tijdens zijn behandeling, deelde Nikai deze vogels al uit aan andere kinderen die moesten huilen. De focusvogel staat symbool voor de stichting, omdat Nikai alles wat hij deed met veel plezier deed en met de vrijheid van een vogel. Hij liet zich daarbij amper afleiden door zaken die hij minder belangrijk vond, leggen zijn ouders uit. “Sommige kinderen spelen er de hele dag mee en niet alleen bij vervelende momenten. We kunnen hier de komende maanden weer mee vooruit” vertelt Aimee. 
22 september  

Sponsoractie Nikai 4 Life - Dam tot Damloop levert bijna 5.000 euro op 


16 sponsorlopers voor Stichting Nikai 4 Life zijn zondag om 11.15 uur van start gegaan voor hun 10EM. Lekker op tijd en dus voor de drukte en hitte, zo naar later bleek, uit.

Afgelopen maanden hadden deze sportievelingen zich ingezet om geld in te zamelen voor deze stichting tegen rhabdoïde kinderkanker. En dat was gelukt. In totaal hadden ze bij elkaar een bedrag ingezameld van €4.937,20. Een mooie donatie waarvan 100% wordt besteed aan onderzoek.Meer foto's 

https://www.facebook.com/pg/StichtingNikai4Life/photos/?tab=album&album_id=45039538225035121 september  

Full Color Run maakt totaal bedrag voor goede doelen bekend


Afgelopen zaterdag heeft de Ronde Tafel 30 tijdens het avondprogramma van het Full Color Festival Kampen het totaal bedrag bekend gemaakt wat met de Fullcolorrun is opgehaald. In totaal is er meer dan 7.000 euro bijeengebracht, wat verdeeld wordt onder beide doelen. Turners van IJGV IJsselmuiden waarmee Nikai gesport heeft en leerlingen van het Ichthus College Kampen waarbij Nikai in de klas zat hebben zich tijdens deze Full Color Run ingezet voor Stichting Nikai 4 Life. Ronde Tafel en Full Color Festival super bedankt.
De Brug doet verslag.

En voor de liefhebbers nog de aftermovie van dit event met veel aandacht voor Nikai 4 Life
https://kampen.online/full-colorrun-met-475-deelnemers-gro…/16 september  

Een donatie recht uit het hart ......


20 augustus 

Opbrengst 24 uur Kubus actie Rick & Lilian € 1.505,- euro !!! 


Hulde voor deze 2 tieners die met hun 24 uur kubus actie maar liefst € 1.505,- wisten in te zamelen voor Stichting Nikai 4 Life. Vol goede moed begonnen ze op maandag 19 augustus om 16.00 uur met hun grote kubus actie. Ze hoopten met deze actie € 1.000,- op te halen. Maar halverwege de avond was dit doel al bereikt, waardoor het doel verlegd werd naar € 1.500,-. En vlak voor de het sluiten van de actie (dinsdag om 16.00 uur) werd dit doel bereikt en bleef de teller staan op € 1.505,- Geweldig!. De opbrengst gaat naar onderzoek naar rhabdoïde tumoren.  Dat deze actie zo bijzonder was viel wel op te merken uit de media belangstelling. Niet alleen online, maar ook kranten, radio en  TV ( RTV oost en het jeugdjournaal)  was deze actie zichtbaar.   Rick en Lilian en iedereen die gedoneerd heeft…..heel veel dank! 13 augustus 

Veel aandacht voor Gerald, Dirk  (Kampen) en Teun (Elburg) voor hun prestatie in de Belgische Ardennen


Meer foto's 

https://www.facebook.com/pg/StichtingNikai4Life/photos/?tab=album&album_id=426746224615267

https://www.facebook.com/pg/StichtingNikai4Life/photos/?tab=album&album_id=426764641280092

https://www.facebook.com/pg/StichtingNikai4Life/photos/?tab=album&album_id=426786401277916

https://www.facebook.com/pg/StichtingNikai4Life/photos/?tab=album&album_id=426803754609514


03 augustus 

Donatie namens Grote kleine Held, Liam.

13 jul

Stichting Nikai 4 Life bestaat 1 jaar en financiert met nieuwe donatie van € 21.000 volledig onderzoekNikai 4 Life heeft nav haar 1 jarig bestaan nog eens € 21.000 euro gedoneerd aan de Jarno Drost research Group van het Prinses Maxima Centrum. Stichting Nikai 4 Life heeft hiermee in haar 1 jarig bestaan met deze donatie een volledig wetenschappelijk onderzoek naar rhabdoïde tumoren gefinancierd van in totaal €100.000,-  Een onderzoek waarbij een aantal medicijnen worden getest die eerder in het laboratorium een remmend effect hebben laten zien op de groei van rhabdoïde tumorcellen. In dit onderzoek wordt o.a. naar de mogelijke oorzaken van de remming van deze medicijnen gekeken. Dit zodat er aanknopingspunten kunnen worden gevonden voor verdere ontwikkeling van deze medicijnen. Daarnaast wordt er getest of deze medicijnen in combinatie met andere medicijnen nog betere resultaten kunnen opleveren. De resultaten van dit onderzoek worden richting het einde van 2019 verwacht. Deze laatste donatie is mogelijk gemaakt door de opbrengsten uit de Zwolse Halve Marathon en de Full color run Kampen.


Op de foto Jarno Drost (hoofd-research) en Camilla Calandrini(research )


21 juni 

Sportief kleurenspektakel voor Stichting Nikai 4 Life tijdens Full color run Kampen.

KampenOnline heeft een prachtige after movie gemaakt.


Video Kampen online


Foto's

 • IMG_2542
 • IMG_2499
 • IMG_2546
 • IMG_2558
 • IMG_2508
 • IMG_2515
 • IMG_2516
 • IMG_2518
 • IMG_2560
 • IMG_2520
 • IMG_2522
 • IMG_2524
 • IMG_2528
 • IMG_2519Bijna 40 sportieve deelnemers zijn vrijdagavond van start gegaan voor Nikai 4 Life tijdens de Full Color run in Kampen. O. a. turnjongens van IJGV, klasgenoten van het Ichthus college en zelfs sportieve dames uit Wormer gingen kleurrijk door het park tijdens de full color run. Ook hadden ze zich laten sponsoren voor het goede doel en daarmee bijna 2.500 euro verzameld voor onderzoek naar rhabdoïde kinderkanker. Dit is mogelijk gemaakt door de ronde tafel 30 van Kampen, die dit georganiseerd heeft, Nikai 4 Life als een van de goede doelen heeft uitgekozen.


15 juni 

Zwolse Halve Marathon 2019 Groot Succes
50 sportievelingen lopen voor Nikai 4 Life en hebben samen maar liefst € 16 984.76 bijeengebracht voor onderzoek naar rhabdoïde kinderkanker.

Hierbij een indruk van dit grote event. Wat begon met een ontvangst in the “lounge” van Teleperformance aan de Koggelaan, vlakbij de start. Teleperformance…super bedankt. Deelnemers konden hier in een relaxte omgeving voorbereiden voor de start en hun startbewijs, Nikai 4 Life T-Shirt en medaille ontvangen.
Verder natuurlijk grote dank aan onze sponsoren (Van der Kolk-Zwolle, Balans Fysiotherapie & Fitness, VDK kampen en Run2Day ZwolleZwolle) en bovenal onze lopers.

15 juni 

Basisschool De Wegwijzer overtuigend winnaar van de Nikai 4 Life Kano Scholieren Cup. • DSC_8795
 • DSC_8904
 • 20190615_133100
 • DSC_8814
 • DSC_8815
 • DSC_8807
 • DSC_8809
 • DSC_8831
 • DSC_8858
 • PHOTO-2019-06-24-17-18-38
 • DSC_8849
 • DSC_8846
 • DSC_8841
 • DSC_8906
 • DSC_8870Zaterdag jl namen de Marnixschool, CNS de Groenling en De Wegwijzer het tegen elkaar op de Finaledag van Nikai 4 Life kano scholieren cup. Deze finale vond plaats bij KV Skonenvaarder tijdens de Hanzeregatta, die op het Drontermeer werd gehouden.

Al in de series maakten de kinderen van de Wegzwijzer het verschil waardoor ze met grote overmacht aan de finale begonnen. Maar liefst 5 kinderen van de Wegwijzer plaatsen zich bij de eerste 6. Hierdoor wisten ze veel meer punten te behalen dan hun concurrenten van de Marnixschool en CNS De Groenling.

“Hier hebben we de afgelopen weken extra voor getraind” was de reactie van de kinderen. Want we willen zo graag die hoofdprijs winnen.

Alle 3 scholen ontvingen een beker, maar als klapper op de vuurpijl won de hele klas van de Wegwijzer ook nog een dagje uit met de hele klas naar Walibi Holland, gebracht en gehaald met een luxe touringcar van Marion Reizen.

Met trots ontvingen ze de cheque uit handen van Marion Kooistra van Marion Reizen. Volgende jaar vind er weer een nieuwe editie plaats van deze scholen competitie.5 juni 

Deze kinderen uit Heerde rennen 27 kilometer naar Kampen om geld in te zamelen tegen kinderkanker. ( zie ook Stentor voor uitgebreid verslag en video)
 • Afbeelding1
 • Afbeelding2
 • Talent school 2
 • IMG_2397
 • Talent school
 • Knipsel 1
 • IMG_2412
 • IMG_2404
 • Knipsel 2
 • Knipsel 3
 • Knipsel stentor
 • Knipsel
 • IMG_2411
 • talent 1
 • talent 2Basisschool Het Talent loopt van Heerde naar Kampen voor Stichting Nikai 4 Life en overhandigen cheque van € 1.500

Zo Bijzonder, Zo hartverwarmend. Eerder vanmiddag hebben kinderen van basisschool Het Talent van hun School in Heerde bijna 30 km afgelegd middels een estafetteloop naar Kampen.💪 Daar op het terrein van de KV Skonenvaarder liepen ze over de finish. Wat een geweldige prestatie! En daar bleef het niet bij. Ook werd er nog even cheque overhandigd van maar liefst € 1.500. Doordat het een estafetteloop was konden de kinderen elkaar afwisselen, maar de meerderheid koos er toch voor om de afstand grotendeels hardlopen af te leggen. Velen hadden maar liefst 15,16 dan wel 17 kilometer afgelegd.  Dat zorgde er ook voor dat de ze afstand in iets meer 3 ½ hadden afgelegd. En niet alleen leerlingen liepen mee, maar ook leraren en ouders van leerlingen. En stonden er ouders bij de finish om de kinderen te ontvangen. Na deze sportieve prestatie mochten de kinderen (en leraren) nog even lekker kanovaren (en toch ook zwemmen) 
Deze actie had alles in zich waar we met Stichting Nikai 4 Life voor gaan. Met veel enthousiasme en spirit je op een sportieve manier inzetten voor het goede doel.


3 mei 

Wederom forse donatie Stichting Nikai 4 Life aan Jarno Drost Research Group 9 maart

Hoofdprijs ING Help Nederland vooruit voor Stichting Nikai 4 Life

Zwolle - zaterdag 9 maart jl vond in het ING kantoor te Zwolle de uitreiking plaats van de ING actie Help Nederland vooruit. Stichting Nikai 4 Life bleek van de 5 genomineerden de meeste stemmen te hebben ontvangen in de regio Zwolle /Deventer en mocht daardoor de hoofdprijs a € 5.000,- in ontvangst nemen. De cheque werd overhandigd aan Jessin Kroes: “Een geweldig bijdrage”. Het bedrag wordt voor 100% besteed aan het onderzoek naar een medicijn tegen rhabdoïde kinderkanker. 

https://deswollenaer.nl/algemeen/hoofdprijs-ing-help-nederland-vooruit-voor-stichting-nikai-4-life-1


7 maart

Aandacht voor Nikai (4 Life) tijdens de Kamper sportverkiezing

Tijdens de jaarlijkse sportverkiezing van Kampen wordt ook aandacht besteed aan Nikai (4 Life) met de volgende woorden.

En dan nu aandacht voor een talent. Een jong talent.

Een jongen die de laatste jaren onafgebroken op dit podium stond.

·        De ene keer als onderdeel van een sportploeg.

·        Dan weer als onderdeel van een jeugdsportploeg

·        Of als individu.

En dat al op 11 jarige leeftijd.

Dat is op zich al heel bijzonder, maar nog specialer is dat hij dat deed in 2 verschillende sporten.

·        Turnen en Kanoën.

maar dan krijg het leven een andere wending. Een bizarre wending. …zie video 

Sportverenigingen worden opgeroepen om zich komend jaar in te zetten tegen rhabdoïde kinderkanker en dus voor Stichting Nikai 4 Life. 5 maart

Dagblad Stentor Nikai 4 Life maakt veel los.

Vandaag in Dagblad de Stentor uitgebreid verslag over de eerste maanden van Stichting Nikai 4 Life. 

Online verslag ook op AD.nl14 februari

Stichting Nikai 4 Life overhandigt € 35.000 euro aan Jarno Drost Research Group

https://kampen.online/stichting-nikai-4-life-overhandigt-e-35-000-euro-aan-jarno-drost-research-group/


10 februari

Walibi Holland en Marion Reizen sponsoren Nikai 4 Life scholieren cup

 

 
09 februari

Fantastische opbrengst verloting Daltons darttoernooi


03 februari

Go-Ahead Kampen voetbalt tegen kanker 25 januari

Opbrengst kinderpostzegelactie CNS De Groenling € 786.95

21 januari

Nieuwjaars receptie IT –afdeling Wehkamp ten gunste van goede doelen
16 januari 2019

Stichting Nikai 4 Life ontvangt 25.000 euro voor onderzoek.15 januari 2019

Ichthus haalt met Volleybal Eve (nt) bijna 3.000 euro op voor Stichting Nikai 4 Life IMG_2239
IMG_2239
fout
fout
besties
besties
1
1
docenten
docenten
IMG_2215
IMG_2215
IMG_2221
IMG_2221
IMG_2244
IMG_2244
IMG_2256
IMG_2256
IMG_2230
IMG_2230
IMG_2251
IMG_2251
IMG_2223
IMG_2223
IMG_2248
IMG_2248
IMG_2258
IMG_2258
IMG_2246
IMG_2246
6 december 2018

Stichting Nikai 4 Life doneert 30.000 euro aan Jarno Drost Research Group


IJSSELMUIDEN - Stichting Nikai 4 Life uit IJsselmuiden heeft donderdag 6 december een cheque van 30.000 euro overhandigd aan Jarno Drost van de Jarno Drost research Group ten behoeve van onderzoek naar rhabdoïde tumoren.  Mede door deze donatie kan begin 2019 een vervolgonderzoek worden opgestart. Het bedrag is de afgelopen 5 maanden bijeengebracht door diverse donateurs en sponsoracties.     

Dat onderzoek richt zich op doortesten van medicijnen die afgelopen periode een gunstige reactie hebben  laten zien.  Stichting Nikai 4 Life streeft naar verhoging van de genezingskans van kinderkanker in het algemeen en die van rhabdoïde tumoren in het bijzonder. 100 procent van de binnengekomen donaties gaat naar onderzoek. De huidige prognose voor kinderen met een rhabdoïde tumoren is erg slecht omdat er geen gerichte behandeling voor is. Met dit onderzoek wil Nikai 4 Life die kansen verhogen om Nikai`s zoektocht naar ‘Ik hoop dat dit medicijn wel werkt’ voort te zetten en zo andere gezinnen een dergelijk leed te besparen.29 november 2018

Stidalschool - Pieterpad project, 450 euro
18 november 2018 -  

Veel kranten uit Zwolle, kampen, Nijmegen doen verslag van de zevenheuvelenloop
 
10 oktober 2018 - Persbericht

Beerze Bulten gaat intensieve samenwerking aan met Stichting Nikai 4 Life

Beerze Bulten gaat middels Bultje foundation een intensive samenwerking aan met Stichting Nikai 4 Life. Een stichting die zich sterk maakt tegen rhabdoïde kinderkanker. Een zeldzame en uiterst agressieve vorm van kinderkanker met een erg slechte prognose. Nikai, een uiterst sportieve jongen, die de Olympische spelen als doel had mocht helaas niet ouder worden dan 12 jaar. Eigenaar Gerrit Jan Hagendoorn “Toen ik het verhaal hoorde van Nikai die zo sportief was dat hij zelfs in twee verschillende sporten (turnen en kanoën) NK finales wist te halen en dat zo’n sportieve jongen van de ene op andere dag ziek wordt en zijn Olympische droom en leven uiteen ziet spatten, dacht ik: “Daar moet ik iets mee!” Arjan Kroes van Stichting Nikai 4 Life zegt: Toen Nikai iets kleiner was zijn we geregeld naar Giga Konijnhol geweest. Dit voor een verjaardag feestje dan wel gewoon als een prachtige dag in het weekend of vakantie. Alle donaties die we binnenkrijgen gaan voor 100% naar onderzoek om deze vreselijke ziekte te bestrijden. Maar we willen ook heel graag iets doen voor gezinnen die nu in dezelfde positie zitten als wij in 2017 en nu in het Prinses Maxima centrum onder behandeling zijn. En aangezien we allebei willen dat “Kinderen gewoon kind moeten kunnen zijn” was er direct een klik. We zijn dan ook erg verheugd en trots dat Beerze Bulten naast een gulle donatie ons ook nog eens de mogelijkheid geeft dat wij namens Beerze Bulten gezinnen een dagje uit of  zelfs een vakantie mogen aanbieden op hun prachtige locatie. Dit zodat ook kinderen met kanker ook even gewoon kind kunnen zijn. 


13 & 14 oktober 2018

Opbrengst Rondje Nederland brengt meer dan 1.000 euro op
06 oktober 2018

Stichting Nikai 4 Life op RTV IJsselmond

RTV IJsselmond maakt reportage over Stichting Nikai 4 Life.

https://www.youtube.com/watch?v=CHQJaK2zK_s


02 oktober 2018

Veel kranten uit Amsterdam, Tilburg, Eindhoven en Kampen,  pakken het nieuws van de Brabantreggata op.Stichting Nikai 4 Life op Zoddefestival een succes

02 september 2018

 Afgelopen zaterdag veel aandacht gehad voor onze stichting. Mede hierdoor een mooi resultaat behaald. Ook kregen de 1 meter grote beren veel aandacht. Vandaar dat ze nu ook te koop zijn voor een bereleuke prijs op www.nikai4life.nl/Steun-ons/Nikai-4-Life-Beer/ . Ook leuk als cadeau. Vrijwilligers Bert en Reiny nogmaals bedankt.21 aug 2018

Marco Borsato geeft aandacht aan Nikai 4 Life

Op zijn website heeft Marco Borsato aandacht gegeven aan Stichting Nikai 4 Life. Dit waarderen we uiteraard enorm. Ook een leuke opsteker voor Jessin. Hij had op het prachtige nummer Verdriet van Marco Borsato een mooie clip gemaakt die zijn (ons) gevoel goed weergeeft. Het geeft een beeld weer van Nikai in zijn laatste jaar met af en toe een flashback naar die mooie jaren daarvoor. Nooit hadden we gedacht dat er überhaupt woorden zijn die in de buurt kunnen komen van wat wij voelen aan intens verdriet. Maar bij deze clip is bijna elk woord raak! We hopen dat de aandacht en oproep van Marco Borsato om de stichting te steunen een ieder bereikt. 

https://borsato.nl/goed-doen-nieuws/4718/stichting-nikai-4-life.html

15 aug 2018

Nikai 4 Life focusvogel voor ieder kind in het Prinses Maxima Centrum

Vanmiddag zijn we in het Prinses Maxima Centrum geweest om te doen wat Nikai vorig jaar al deed. Focusvogels uitdelen aan de kinderen. We hopen dat de kinderen het erg leuk vinden.  Ook het Prinses Maxima Centrum geeft er veel aandacht aan.

 

6 aug 2018

Ook het AD plaatst groot artikel in de krant (1/1pagina) en online over Nikai en stichting Nikai 4 Life. 
28 juli 2018

De Stentor plaatst groot artikel in de krant (1/1pagina) en online over Nikai en stichting Nikai 4 Life. 


Zowel Stentor als AD.nl geven online nog meer info over Nikai en de StichtingScholen strijden om Nikai 4 Life Scholieren Cup

16 juli 2018

  
De basisscholen CNS de Groenling uit IJsselmuiden en de Marnixschool uit Kampen streden maandag 16 juli jl om de Nikai 4 Life scholieren Cup. Dit Kano-event werd gehouden op de thuisbasis van de KV Skonenvaarder. Mede omdat er die dag meer dan 50 kinderen op het water te vinden waren had Kanocentrum Arjan Bloem uit Wormer maar liefst 16 kano’s beschikbaar gesteld. De bungee baseball, die werd aangeboden door van Van Lente, zorgde ook dit keer weer voor veel plezier. In de finale traden de beste 12 vaarders uit beide groepen 8 om de felbegeerde Cup. Er moest zelfs een videoanalyse aan te pas te komen om uiteindelijk te zien dat De Marnix school nipt had gewonnen. De Cup werd uitgereikt door WK-deelnemer Wiliam Bos van de KV Skonenvaarder De scholen lieten zien dat ze de Stichting Nikai 4 Life een warm hart toe dragen. CNS De Groenling had maar liefst 475 euro ingezameld voor de Stichting Nikai 4 Life. De Marnix school maakt later deze week bekend wat de opbrengst is. 10 juli 2018

Weekblad De Brug besteed eind juli aandacht aan de oprichting van de Stichting12 juli 2018

Ichthus college  zet zich in voor Stichting Nikai 4 Life


Het Ichthus college is 2 weken na de start van de stichting Nikai 4 Life gestart met een lege flessenactie. Iedereen van de school heeft meer dan een week lang zijn flessen ingeleverd bij de school. En dat is niet voor niets geweest want er werd aan de Stichting en cheque overhandigd van maar liefst 510,30. Als beloning kregen de scholieren van de klassen die het georganiseerd hadden een kano clinic aangeboden door de Skonenvaarder. De bungee baseball, die werd aangeboden door van Van Lente, maakte de dag helemaal af.

 


Beachvolleybaltoernooi Elburg

STICHTING NIKAI 4 LIFE·ZONDAG 8 JULI 2018

Tijdens het Beachvolleybaltoernooi in Elburg is 75 euro opgehaald met cakeverkopen en vrijwillige donaties. Geweldig! 


Nikai 4 Life Talent cup

De aftrap van stichting Nikai 4 Life vond plaats vlak voor de oprichting, tijdens de Hanzeregatta 2018/NK Lange baan op 16 en 17 juni.

Samen met Kanovereniging Skonenvaarder is de Nikai 4 Life Cup ingezet.


Facebook watersportverbond

Watersportverbond Commissie Canoe Sprint/Marathon.

22 juni om 10:34 · 

 Nikai 4 Life Talenten Cup

Ik schrijf dit bericht met natte ogen maar ook met een gevoel van hoop.
Tijdens de Hanzeregatta in Kampen is de Nikai 4 Life Talenten Cup uitgereikt. Dit is een aanmoedigingsprijs voor jonge kanovaarders en is namens de stichting i.o. 'Nikai 4 Life' aangeboden. 
Nikai was lid van Skonenvaarder en een gedreven jong talentvol sporter, ook in de kanosport blonk hij uit. Velen in onze discipline Kanosprint zijn bekend met Nikai en zijn plotselinge ernstige ziekte. Hij is in december 2017 overleden aan een agressieve vorm van kinderkanker.

Voor de uitreiking van de Cup werd stilgestaan bij Nikai en ook de doelstelling van de op te richten stichting werd kort uitgelicht. Hierover meer in het september nummer van ons bondsblad 'Kanosport'.

De Cup is dus een aanmoedigingsprijs voor kanovaarders in de aspirantenklasse die een talentvolle indruk maken. Het is bedoeld om aanstormend talent, zowel jongens als meisjes van alle nationaliteiten, te stimuleren tot het leveren van opvallende prestaties en ze daarmee extra in het zonnetje te zetten.

Dat is bij deze eerste uitreiking prima gelukt. Verrassing alom!
● 1ste plaats: Sipko Metselaar van de Argonauten. Reden, meeste progressie.

 ● 2e plaats: Marta Kavatsyuk van GKV. Reden, zeer opvallende debutant. Direct prijs in de finale.
● 3e plaats: Gideon Dijkhuis van Kanosport Drenthe. Reden, veel progressie. Van een nieuw aangesloten vereniging.

Jos Kolle
Voorzitter Team Hanzeregatta & Watersportverbond Canoe Sprint/Marathon